Cum fac un test PING


Testul PING va trimite pachete de date de la un calculator la altul pentru a masura timpul necesar pentru ca informatia sa fie trimisa si primita. Acest test este folosit pentru a investiga situatiile in care sunt probleme de incarcare a paginii sau pentru a verifica daca un server este accesibil.

In cele ce urmeaza va explicam cum se poate face un test PING. Pentru a acoperi cat mai multe posibilitati, aveti instructiunile pentru sistemele de operare Windows, OS X si Linux.

Windows

Mergeti in Start si dati cautare dupa cmd, apoi Enter. Fereastra de Command Prompt se va deschide, copiati linia de mai jos si apasati Enter:

ping domeniu.com

Unde domeniu.com este numele domeniului pe care doriti sa il testati. Rezultatul va fi similar cu ce vedeti in imaginea de mai jos:

ping.png

Acum puteti copia rezultatul si sa il trimiteti catre echipa noastra de suport tehnic pentru ca investigatiile sa fie efectuate.

 

Mac OS X

In mod similar cu Windows rulati comanda ping -c 10 numedomeniu.com (si aici numedomeniu.com trebuie inlocuit cu cel pe care doriti sa il testati), rezultatul va fi asemanator cu cel din Windows. Pentru a putea rula comanda deschideti un Terminal, il gasiti in Applications sau faceti cautare in Spotlight. Daca excludeti -c 10, se vor trimite incontinuu ping-uri, iar pentru a le opri trebuie sa apasati Ctrl +C.

Informatia poate fi copiata prin selectarea textului direct din fereastra.

pingosx.png


O alta metoda de a efectua un test PING in Mac OS X este de a deschide Network Utility (dati cautare direct in Spotlight), aici aveti un tab numit PING. Introduceti numele domeniului sau adresa IP, selectati cate ping-uri sa fie trimise si apoi apasati butonul albastru Ping. Textul poate fi copiat prin selectare.

pingosx2.png

Linux

Pentru a efectua testul ping de pe un calculator cu distributie Linux deschideti terminalul si rulati comanda:

ping -c 10 numedomeniu.com

*unde 10 este numarul de ping-uri iar numedomeniu.com trebuie inlocuit cu numele de domeniu detinut.

Pentru a ne da rezultatul testului copiati textul prin selectare.

linux-ping (1).png
Articol preluat și recomandat de ROMARG


Ați găsit acest articol util?