Cum imi configurez contul de email pe Android


Acest tutorial este valabil pentru dispozitivele care au Android ca sistem de operare, ne referim la aplicatia implicita.

Important!

> Daca nu aveti o adresa de email configurata, va rugam sa urmati instructiunile din acest articol, apoi sa reveniti la acest tutorial pentru a va adauga adresa creata pe dispozitivul dumneavoastra.

> Procesul de configurare poate fi diferit in functie de versiunea de Android utilizata.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt:

Pasul 1: Deschideti aplicatia de Email si selectati optiunea Others.

add_email_address_on_android_1.1.jpg

Pasul 2: Introduceti adresa de email in formatul address@domain.com si parola corespunzatoare contului si apasati SIGN IN.

add_email_address_on_android_2.1.jpg

Pasul 3: Selectati POP3 sau IMAP si introduceti datele serverului.

Daca nu stiti care varianta este mai potrivita, luati in considerare urmatoarele explicatii:

POP3 (Post Office Protocol 3)
- in cazul setarii contului de email pe POP3 trebuie sa aveti in vedere ca email-urile se vor descarca pe dispozitivul local, stergandu-se de pe server;
- daca intentionati sa folositi un cont de email pe mai multe dispozitive, folosind POP3, acestea nu se vor sincroniza si nu veti putea vizualiza aceleasi mesaje; daca doriti o astfel de utilizare este mai indicat sa folositi IMAP;
- in situatia in care folositi POP3, mesajele se vor descarca local si, in acest mod, nu se va mai ocupa din spatiul alocat contului cPanel.

IMAP (Internet Messaging Access Protocol)

- setarea acestui protocol permite salvarea email-urilor pe server, sincronizarea acestora pe clientul de mail si vizualizarea lor de pe dispozitive multiple;
- in situatia in care utilizati IMAP, mesajele se vor stoca pe server si se va utiliza astfel din spatiul alocat contul cPanel.

add_email_address_on_android_3.1.jpg

Datele necesare configurarii contului de email pot fi gasite in contul cPanel la sectiunea Email >> Email Accounts >> Connect Devices >> Set Up Mail Client >> Mail Client Manual Settings.

In campul Server se va completa Incoming Server, care in general este de forma mail.domeniu.com, unde domeniu.com trebuie inlocuit cu domeniul dumneavoastra.

Asigurati-va ca in campul Security type este selectat SSL/TLS si ca portul este 993 pentru IMAP sau 995 pentru POP3.

In situatia in care nu doriti sa folositi conexiunea securizata, in campul Security type selectati optiunea None si setati portul 143 pentru IMAP sau 110 pentru POP3.

add_email_address_on_android_4.1.jpg

add_email_address_on_android_5.1.jpg

Dupa ce finalizati setarile, apasati butonul NEXT.

add_email_address_on_android_6.1.jpg


Pasul 4: La urmatorul pas pot fi introduse datele de conectare pentru SMTP server, ce trebuie completat cu informatiile de la Outgoing Server.

In general, acesta este de forma mail.domeniu.com, unde domeniu.com trebuie inlocuit cu numele domeniului dumneavoastra.  

Asigurati-va ca in campul Security type este selectat SSL/TLS si ca portul este 465.

In situatia in care nu doriti sa folositi conexiunea securizata, in campul Security type selectati optiunea None si setati portul 26.

add_email_address_on_android_7.1.jpg



add_email_address_on_android_8.1.jpg

Verificati ca optiunea Require sign-in sa fie bifata si apasati NEXT.

add_email_address_on_android_9.1.1.jpg

Pasul 5: La ultimul pas va trebui sa selectati frecventa cu care doriti sa se faca sincronizarea email-urilor si sa bifati/debifati optiunile dorite. Dupa ce finalizati, apasati NEXT.

add_email_address_on_android_11.1.jpg

Asta este tot. Casuta de email a fost adaugata in aplicatia de Email a dispozitivului dumneavoastra Android.

add_email_address_on_android_10.1.jpg

Articol preluat și recomandat de https://www.romarg.com


Ați găsit acest articol util?