Cum sa adaug un SPF (Sender Policy Framework) si pentru ce este util


Cu totii ne-am confruntat cu situatii in care nu putem trimite emailuri sau ajung in Spam la destinatar. Mai rau este cand primim zeci de notificari de la server despre email-uri pe care nu le-am trimis. In cel de al doilea caz ne putem confrunta cu un atac de tip Spoof.

Spoofing - este cazul in care un atacator trimite email-uri ca si cum ar fi trimise de pe adresa dumneavoastra de email astfel incat sa pacaleasca destinatarul cu privire la adresa de unde a fost trimis mesajul. Aceste cazuri pot fi usor combatute cu o intrare SPF in zona DNS.

Spam - majoritatea furnizorilor de servicii de email si in special furnizorii mari efectueaza multiple verificari pentru emailurile primite in adresele gazduite pe serverele lor, una dintre verificarile importante fiind SPF-ul.

Propriu-zis, prin SPF, specificati ce server are voie/este autorizat sa trimita emailuri de pe domeniul dumneavoastra.

In cele ce urmeaza va vom oferi pasii pentru a adauga o astfel de inregistrare:

Pasul 1: Va autentificati in contul cPanel si mergeti la sectiunea Domains, unde dati click pe Zone Editor.

SPF_1.png

Pasul 2: Daca aveti mai multe domenii in cont selectati domeniul pentru care doriti sa adaugati intrarea si apoi apasati butonul Manage.SPF2.png

Pasul 3: Faceti click pe butonul Add Record; aici va trebui sa introduceti cateva date:

SPF3.png

Name: numele inregistrarii “mydomain.com.” (inlocuiti informatia cu numele domeniului dumneavoastra si nu uitati sa puneti punctul dupa numele acestuia).
TTL : 14400
Type: TXT
Record: Aici introduceti datele necesare

Forma generala SPF:

"v=spf1 a:01.spf.whmpanels.com/24 a:02.spf.whmpanels.com/24 a:03.spf.whmpanels.com/24 a:04.spf.whmpanels.com/24 a:05.spf.whmpanels.com/24 a:06.spf.whmpanels.com/24 a:07.spf.whmpanels.com/24 -all"

Pasul 4:
Faceti click pe Add Record.


Dupa ce adaugati aceasta intrare permiteti cateva ore (pana la un maxim de 24) pentru propagare la nivel global.
Articol preluat și recomandat de ROMARG


Ați găsit acest articol util?